IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

Magyarországon a hosszú távú megtakarítások egyre népszerűbbek, sokan gondolkoznak rajta, hogy elindítsanak egy ilyen típusú megtakarítást. Mi azzal próbáljuk támogatni Önt ebben, hogy rendelkezésére bocsájtjuk a megtakarítás kalkulátorunkat, és ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan kell vele kalkulálni.

 

Mekkora összeggel tervezzek?

Tervezni relatíve nem is olyan nehéz, mert legyen szó akár gyermekről, akár a saját nyugdíjunkról, tudjuk, hogy mekkora összegre lesz szükségünk. Gyermek célú megtakarításnál 20-25.000 forintból tudjuk felépíteni azt a tőkemennyiséget, ami lefedi gyermekünk egyetemi tanulmányainak elvégzéséhez szükséges költségeket. Nyugdíjhoz pedig mindenkinek személyre szabottan érdemes számolni, hogy mekkora összeget tud elkülöníteni erre a célra.

javaslat: Ne vállaljuk túl magunkat, csak olyan összeget vállaljunk be, amit biztosan tudunk fizetni hosszú távon.

 

Hogyan számoljak a kalkulátorral?

A  megtakarítás kalkulátor, amit a jobb oldalon talál nagyon felhasználóbarát. Elég csak kiválasztania a megtakarítás opciót, majd megadnia, hogy havonta mekkora összeget takarítunk meg, és azt hogy hány év alatt szeretnénk felélni a megtakarításunkat.

 

Hogy értelmezzem a kapott választ?

Az eredményt egyből megkapjuk, egy korrekt kimutatás keretein belül. A válaszban le van írva, hogy összegszerűen mekkora pénztömeg gyűlik össze 9%-os hozam mellett. Ez után le van írva, hogy ez mai vásárlói értéken mekkora összeget jelent (4%-os inflációt feltételezve), és hogy havonta mekkora összeget tudunk felélni a megadott időtávon.  Ez a kalkuláció ad egy támpontot, de pontos eredményt megtakarítás fajtától függően személyesen tudunk Önnek számolni.

 

Mire érdemes még figyelni?

A kalkulátor használata után Ön már tudja, hogy körülbelül mekkora összeget kell félretennie, hogy elérje az Ön által kiválasztott célt, viszont nem mindegy hogy milyen úton fut végig a megtakarítása. Ha egyáltalán nem foglalkozik a befektetéseivel, akkor várhatóan csak éves 3%-os hozamot érünk el, legyen szó akár egy vegyes biztosításról, akár egyéb banki megtakarításokról.  Ha van, aki néha segít nekünk, vagy mi magunk néha napján változtatjuk a portfóliónkat, akkor a 6% is elérhető, esetleg egy Unit linked biztosítással is elérhető egy állampapír hátterű portfólióval, váltások nélkül. Viszont amennyiben szakértő segít nekünk és tesz javaslatot (a felelősség mindenképp a miénk) a befektetési alapok összetételére a 9%-os hozam is reális, például egy jól menedzselt közepes kockázatú befektetéses életbiztosítással. Csináltunk erre egy összehasonlító táblázatot Önnek:

 

A fenti táblázatban egy havi 25.000 forintos megtakarítást vettünk alapul.

Ha végigböngésszük a kapott eredményeket, jól látható, hogy óriási különbségekre lehetünk figyelmesek. Ezzel a táblázattal azt szeretnénk megmutatni, hogy a szakértői segítség mennyire fontos. Jelentős nyereséget könyvelhetünk el akkor, ha ezt a fajta ingyenes tanácsadást igénybe vesszük, mert nem mindegy, hogy 3-4% vagy 8-9% a nyereségünk évről évre.

 

Mi legyen a következő lépés?

Először is szeretnénk örömünket kifejezni, hogy hosszú távú megtakarításban gondolkozik, mert ennek segítségével tudja a leghatékonyabban finanszírozni vagy gyermeke taníttatását, vagy saját nyugdíjas korát. Ha Ön megelégszik a kalkuláció eredményével és úgy dönt, hogy egyedül folytatja tovább a keresgélést a hosszú távú megtakarítások között, akkor sok sikert kívánunk, de legyen tisztában azzal, hogy akár több millió forintot is kockáztat. Amennyiben a megtakarítás kalkulátor használata után rákattint az  „igénylem” , kollegáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy minél közelebb kerüljön a 9%-hoz a 3% helyett.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Biztosítás kalkulátor és biztosításkötés online


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu