Számoljon és kössön:

szakmai segítséggel (online chat)
11 féle biztosítást akár otthonról
díjmentes szerződés figyeléssel
ingyenes és gyors ügyintézéssel
18 biztosító konkrét tarifáivalKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

Magyarországon a hosszú távú megtakarítások egyre népszerűbbek, sokan gondolkoznak rajta, hogy elindítsanak egy ilyen típusú megtakarítást. Mi azzal próbáljuk támogatni Önt ebben, hogy rendelkezésére bocsájtjuk a megtakarítás kalkulátorunkat, és ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan kell vele kalkulálni.

 

Mekkora összeggel tervezzek?

Tervezni relatíve nem is olyan nehéz, mert legyen szó akár gyermekről, akár a saját nyugdíjunkról, tudjuk, hogy mekkora összegre lesz szükségünk. Gyermek célú megtakarításnál 20-25.000 forintból tudjuk felépíteni azt a tőkemennyiséget, ami lefedi gyermekünk egyetemi tanulmányainak elvégzéséhez szükséges költségeket. Nyugdíjhoz pedig mindenkinek személyre szabottan érdemes számolni, hogy mekkora összeget tud elkülöníteni erre a célra.

javaslat: Ne vállaljuk túl magunkat, csak olyan összeget vállaljunk be, amit biztosan tudunk fizetni hosszú távon.

 

Hogyan számoljak a kalkulátorral?

A  megtakarítás kalkulátor, amit a jobb oldalon talál nagyon felhasználóbarát. Elég csak kiválasztania a megtakarítás opciót, majd megadnia, hogy havonta mekkora összeget takarítunk meg, és azt hogy hány év alatt szeretnénk felélni a megtakarításunkat.

 

Hogy értelmezzem a kapott választ?

Az eredményt egyből megkapjuk, egy korrekt kimutatás keretein belül. A válaszban le van írva, hogy összegszerűen mekkora pénztömeg gyűlik össze 9%-os hozam mellett. Ez után le van írva, hogy ez mai vásárlói értéken mekkora összeget jelent (4%-os inflációt feltételezve), és hogy havonta mekkora összeget tudunk felélni a megadott időtávon.  Ez a kalkuláció ad egy támpontot, de pontos eredményt megtakarítás fajtától függően személyesen tudunk Önnek számolni.

 

Mire érdemes még figyelni?

A kalkulátor használata után Ön már tudja, hogy körülbelül mekkora összeget kell félretennie, hogy elérje az Ön által kiválasztott célt, viszont nem mindegy hogy milyen úton fut végig a megtakarítása. Ha egyáltalán nem foglalkozik a befektetéseivel, akkor várhatóan csak éves 3%-os hozamot érünk el, legyen szó akár egy vegyes biztosításról, akár egyéb banki megtakarításokról.  Ha van, aki néha segít nekünk, vagy mi magunk néha napján változtatjuk a portfóliónkat, akkor a 6% is elérhető, esetleg egy Unit linked biztosítással is elérhető egy állampapír hátterű portfólióval, váltások nélkül. Viszont amennyiben szakértő segít nekünk és tesz javaslatot (a felelősség mindenképp a miénk) a befektetési alapok összetételére a 9%-os hozam is reális, például egy jól menedzselt közepes kockázatú befektetéses életbiztosítással. Csináltunk erre egy összehasonlító táblázatot Önnek:

 

A fenti táblázatban egy havi 25.000 forintos megtakarítást vettünk alapul.

Ha végigböngésszük a kapott eredményeket, jól látható, hogy óriási különbségekre lehetünk figyelmesek. Ezzel a táblázattal azt szeretnénk megmutatni, hogy a szakértői segítség mennyire fontos. Jelentős nyereséget könyvelhetünk el akkor, ha ezt a fajta ingyenes tanácsadást igénybe vesszük, mert nem mindegy, hogy 3-4% vagy 8-9% a nyereségünk évről évre.

 

Mi legyen a következő lépés?

Először is szeretnénk örömünket kifejezni, hogy hosszú távú megtakarításban gondolkozik, mert ennek segítségével tudja a leghatékonyabban finanszírozni vagy gyermeke taníttatását, vagy saját nyugdíjas korát. Ha Ön megelégszik a kalkuláció eredményével és úgy dönt, hogy egyedül folytatja tovább a keresgélést a hosszú távú megtakarítások között, akkor sok sikert kívánunk, de legyen tisztában azzal, hogy akár több millió forintot is kockáztat. Amennyiben a megtakarítás kalkulátor használata után rákattint az  „igénylem” , kollegáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy minél közelebb kerüljön a 9%-hoz a 3% helyett.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Biztosítás kalkulátor és biztosításkötés online


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu