A legjobb CASCO díjak!

A legkedvezőbb díj, online kedvezmény!
Káresemény esetén segítségnyújtás!
Egyszerű kezelés és áttekinthetőség!
Személyes és folyamatos kapcsolat!
Ingyenes évforduló emlékeztetés!

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!CASCO 2018

Utolsó frissítés: 2017-11-23

CASCO biztosításA CASCO spanyol eredeű szó, jelentése: sisakMire nyújt fedezetet a CASCO biztosítás?Teljes körű- és rész CASCOCASCO önrészCASCO használt autóraCASCO új autóraA Bonus rendszerKötelezően előírt védelmi rendszer lopáskár esetéreKGFB és CASCO különbségekMiért előnyös a CASCO online megkötése?Mikor tudok CASCO biztosítást váltani?

A CASCO SPANYOL EREDETŰ SZÓ, jelentése: sisak

casco tipp

NEM CSAK A DÍJ SZÁMÍT!

Az interneten található különböző oldalak online CASCO díjszámolói között lényeges eltérések nem fordulhatnak elő, azonban a káresemény bekövetkezésekor nyújtott segítségnyújtás színvonala már mutathat eltéréseket!

Míg a KGFB az általunk üzemben tartott gépkocsival másoknak okozott károkat téríti meg, addig a CASCO-val a saját gépjárművünkben elszenvedett káresemények finanszírozására van lehetőség, függetlenül attól, hogy azt mi okoztuk vagy egy harmadik személy. Egy-egy baleset, természeti katasztrófa vagy lopás könnyen igen komoly károkat okozhat autónkban, amelyek helyreállítása akár több száz ezres nagyságrendű összegekbe is kerülhet.

Amennyiben ütközés vagy karambol történik, és a károkozó beismeri a hibáját (és ezt nyilatkozatba is adja: betétlap), szerencsénk van, mert az ő kötelező gépjármű felelősség biztosítása téríteni fog nekünk. Ha viszont a szerencsétlen időjárás, vagy egy cserbenhagyó vezető okoz kárt az gépjárművünkben, érvényes CASCO híján a teljes költséget saját zsebből kell állnunk! Ráadásul a statisztikák szerint naponta 30 autót lopnak el Magyarországon, illetve a CASCO-val biztosított járművek közül minden negyedikkel történik is kár és ezáltal kárkifizetés, így azt hiszem semmiképpen sem nevezhető haszontalannak ez a fajta védelem.

Amennyiben kötelező gépjármű felelősség biztosítását és CASCO-ját együttesen köti meg a biztosítóknál külön extra kedvezményeket is igénybe vehet! Ezen kívül időt és fáradságot is megspórolhat, mert csak egyszer kell megadni gépjárműve adatait, illetve egy esetleges káresemény bekövetkeztekor az ügyintézés is sokkal egyszerűbbé válik, mintha a két szerződés más biztosítónál lenne. KGFB+ CASCO együtt kötése itt!

mire nyújt fedezetet a casco biztosítás?

  • Elemi kár: a gépjárművet, alkatrészét, tartozékát károsító tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15m/mp sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által okozott kár
  • Töréskár: a gépjármű alkatrészeiben, tartozékaiban baleseti erőhatás által keletkezett sérülésekre, továbbá idegen személy által okozott rongálásra nyújt fedezetet.
  • Lopáskár: a megfelelően lezárt és az előírtak szerint működtetett biztonságtechnikai berendezések mellett a gépjármű, vagy alkatrészeinek ill. tartozékainak ellopása, elrablása; valamint e cselekményekkel vagy kísérletükkel összefüggésben keletkezett sérülése
  • Üvegtörés: a gépjármű ablaküvegeiben baleseti jelleggel keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás során keletkezett károk megtérülését szolgálja.

Teljes körű- és rész casco

A szolgáltatások köre szerint megkülönböztetünk teljes körű- és rész CASCO-t.

A teljes körű CASCO elemi károkra, törés- és lopáskárra valamint üvegtörésre is fedezetet nyújt, a rész CASCO ezzel szemben csak törés-, vagy csak lopás esetén fizet!

Fontos megemlíteni, hogy az utólag beépített vagy a szériakivitel felett rendelt tartozékok csak abban az esetben biztosítottak, ha azok az ajánlatban felsorolásra kerültek, és a hozzájuk tartozó pótdíj is megfizetésre került!

CASco önrész

A CASCO szerződés megkötésekor lehetőség van bizonyios mértékű önrész megválasztására, amely értékig a károkat a szerződőnek saját magának kell kifizetnie (Ez tehát levonódik a kárösszegből). Az önrész százalékban és egy konkrét összegben van megadva és a biztosító mindig a nagyobb értéket veszi figyelembe. Ez azt jelenti, hogy például 10% és 150.000 Ft önrész mellett a biztosító 1.500.000 Ft értékű kárig 150.000 Ft-ot von le a térített összegből 1,5 millió forint felett pedig a kárösszeg 10%-át. Azt, hogy az adott gépjármű esetében mekkora önrész vállalható mindig a biztosító dönti el, de önrész megadása nagyon hasznos lehet, mert ezáltal csökken a fizetendő casco biztosítási díj!

CASco használt autóra

Használt gépjárműre kötött CASCO szerződés esetében a pontos díjak és feltételek meghatározásához a biztosítók ragaszkodnak a gépjármű szemrevételezéshez. Ennek keretében a szemléző felkeresni Önt otthonában és képeket valamint jegyzőkönyvet készít a gépjármű állapotáról. A szemle azonban Önnek nem jelent többlet kiadást, illetve a ugyanúgy online CASCO kötés esetén is sor kerül rá!

CASco új autóra

Amennyiben az autót márkakereskedésben vesszük a kereskedő nagy valószínűséggel csak néhány biztosítóval lesz leszerződve, amelyek nem biztos, hogy anyagilag legkedvezőbb ajánlatot nyújtják számunkra. Jó ha tujduk, hogy - az eladó tagadása ellenére is - nekünk jogunk van bárhol máshol megkötni CASCO szerződésünket ahol jobb ajánlatot kapunk, így vásárlás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az esetlegesen elérhető alacsonyabb CASCO díjakról.

Ha a gépjárművet hitelre, vagy lízingelve vesszük nagy eséllyel a CASCO biztosítás díja be lesz építve a havi törlesztőbe, így kénytelenek vagyunk elfogadni a kereskedő ajánlatát. Amennyiben a hitelszerződés viszont nem tartalmaz "kombinált törlesztőt", akkor szintén lehetőségünk van hasonló fedezetet nyújtó de olcsóbb CASCO biztosítást saját magunk által intézni!

a bonus rendszer

A kötelező biztosításhoz hasonlóan a CASCO-nál is működik a bonusz rendszer, azaz a társaság évről évre díjkedvezménnyel jutalmazza azokat, akik nem vették igénybe a kártérítési szolgáltatást, azonban malus-szal (büntetőponttal) nem kell számolnunk.

kötelezően előírt védelmi rendszer lopáskár esetére

A CASCO szerződés keretében megkötött lopáskár fedezet, előfeltétele az autó megfelelő biztonsági rendszerekkel való felszereltsége! Ezek a követelmények biztosítónként változnak, de online szerződéskötési rendszerünk tartalmazza az egyes biztósítók által elvárt védelmi berendezésket! Ezek a berendezések az alábbiak egyike vagy kombinációi lehetnek: gyári vagy utólag beépített indításgátló vagy immobilizer, gyári vagy utólag beépített riasztó, GPS helymeghatározó, rablásgátló, kormányzát, sebváltózár, stb...

kgfb és casco különbségek

Az első és legfontosabb különbség a két biztosítás között, hogy míg a KGFBaz általunk másnak okozott kárt téríti, addig a CASCO-val saját gépjárművünket biztosíthatjuk be! A másik eltérés pedig, hogy a kötelező biztosítás esetében a biztosító kártérítési szolgáltatása törvényileg szabályozott és egységes, a gépjármű CASCO-nál viszont lényeges eltérések lehetnek a társaságok ajánalati feltételei és térítési összegei között, amelyekről érdemes körültekintően tájékozódni!

miért előnyös a casco online megkötése?

Mert néhány kattintással elérhertő 12 biztosító CASCO ajánlata, így Ön biztos, hogy a piacon elérhető legkedvezőbb díjú gépjármű CASCO-val fog rendelkezni. Az egész akár az otthonából kényelmesen elintézhető, Önnek csakj annyi a dolga, hogy a szerződés online megkötése után a kinyomtatott és aláírt dokumentumokat eljuttatja hozzánk a többit pedig mi intézzük!

mikor tudok casco-t váltani?

Hasonlóan mint a kötelező gépjármű felelősség biztosítás esetében a CASCO váltásra is biztosítási évfordulóval van lehetőség, amelyet a szerződéskötés dátuma határoz meg! Ha a szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg az új CASCO szerződés megkötésekor természetesen ki kell fizetni!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

CASCO biztosítás kalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.17.

CASCO kalkulátorunk 12 biztosító tarifáit listázza ki néhány kattintás után, Önnek pedig csak ki kell választania a piacon elérhető legjobb ajánlatot! A gépjármű CASCO-val kapcsolatos ügyintézést teljes egészében mi végezzük Ön helyett, és az esetleges kárrendezésnél is minden szakmai és baráti támogatást megadunk Önnek!


Hozzászólás (4)