Építés szerelés biztosítás:

Egy építkezés összes veszélyforrására!
Mindenre,  amit a felek nem zárnak ki!
Építőanyagok, munkagépek, munkások
Az alválalkozók, a teljesítési határidők
illetve a  kiegészítő felelősségbiztosítás

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nem érdemes az építési felelősségbiztosításon spórolni!

Utolsó módosítás: 2015.01.12.

A jelenlegi kedvező ingatlanhitelek, valamint az alacsony infláció mind-mind arra sarkallja az embert, hogy építkezzen, vagy felújítsa meglevő ingatlanját. Ilyenkor egy rendkívül hasznos szolgáltatás az építési felelősségbiztosítás, hiszen számos kellemetlenségtől, és nagyobb összegű kártól óvhat meg minket. Ismerjük meg közelebbről!

 

Az építési felelősségbiztosítás fogalma

Mint a felelősségbiztosítások általában, úgy ez a biztosítás is a másnak okozott kárt hivatott téríteni. A felelősségbiztosítás szerződője az építkezés végző cég szokott lenni, de akár a megrendelő is köthet ilyen szerződést.

Az építkezés közben bármikor felléphetnek bizonyos problémák, mellékesen okozott károk, amikre térít az építési felelősségbiztosítás.

Tudta? Azt tudta, hogy egy felújítás, vagy építés alatt lévő ingatlanra nem köteles a lakásbiztosítás téríteni? Magyarul, ha épp felújítják az Ön fürdőszobáját, de közben betörnek az ingatlanjába, és elvisznek 300.000 forintnyi értéktárgyat, akkor a biztosító nem fog téríteni.

 

Mire térít az építési felelősségbiztosítás?

Többféle biztosítás védelem is választható, hiszen igény szerint széleskörű szolgáltatási csomagot is lehet választani, egyéni kockázati elemekkel.

Alap esetben az építés szerelés biztosítási kiterjed minden olyan dologi és felelősségi káreseményre, amely az építkezés és szerelés során keletkezhet, illetve amelyet a biztosítási szerződésben a felek nem zártak ki.

Gyakorlati példák közé lehet említeni például, ha 2 nap között ellopják a betonkeverőt. Ebben az esetben a biztosítás az építő cég számára fog téríteni.

Tegyük fel, hogy miközben a fürdőszoba felújítása zajlik, addig egy elektromos hiba miatt teljesen tönkremegy a számítógép, és a televízió is. Ez már egy olyan káresemény, ahol a megrendelő számára fog térítést nyújtani a biztosítás. (A lakásbiztosítás ilyenkor nem térít!)

 

Ne ezen a tételen spóroljon!

Amikor építkezik, vagy felújítja az ingatlanját, akkor ezt ritkán tudja 3-400.000 forint alatt megúszni. Viszont egy ekkora tétel kifizetése mellett kár lenne 10-20.000 forintot megspórolni az építési felelősségbiztosításon. Biztos Ön is inkább kifizet 420.000 forintot, minthogy a 400.000 forint felett még újra meg kéne venni számos vagyontárgyat. Az ilyen jellegű biztosításokat azonban érdemes teljesen személyre szabni, hogy minden olyan tétel szerepeljen, amire szüksége lehet, és a felesleges tételek pedig nem. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és biztosítási szakértőnk felkeresi Önt, hogy a legjobban Önhöz illő építési felelősségbiztosítása legyen!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Építés szerelés (épszer) biztosítás kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu