IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Start számla mire költhető?

Utolsó módosítás: 2013.01.29.

A Babakötvény program

A Magyar Állam a fiatalok életkezdését hivatott elősegíteni, olyan formában, hogy minden 2005 után világrajött, magyarországi lakcímmel rendelkező, magyar állampolgárságú babának, Babakötvény támogatást nyújt. A támogatást az állam, a központi költségvetésből finanszírozza.
A Babakötvény kezdeti összege 40 ezer forint volt, jelenlegi mértéke 42.500 forint.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az állam, hivatalból, a gyermek születésének hónapját követő 10 munkanapon belül értesül a gyermek viágrajöttéről, és  8 munkanappal később, a gyermek nevére, a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit.
A letéti számlához a gyermek legkorábban 18 évesen férhet hozzá, és az összegyűlt összeget, az életkezdési törvény feltételei szerint használhatja fel. Ez kiterjed a lakhatás, a pályaválasztás, a családalapítás és a tanulmányok költségeinek fedezésére.

A Start számla megtakarítás

Azt érdemes tudni, hogy Start szémlát nyitni nem kötelező. Ezt az állam a gyermek szülőjének, vagy más közeli hozzátartozóinak ajánlja fel, abban az esetben, ha a gyermek Babakötvény támogatását kiegészíteni szeretnék.
Az új szabályok szerint, Start számlát nyitni kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet. Míg korábban a bankok és a takarékszövetkezetek is kezelhették a babák pénzét, addig az államosítás következtében, új belépőket már csak az Államkincstárban találhatunk.
Egy kedvező változás azért történt a Start számlavezetés kapcsán. A korábban érvényben lévő, 120 ezer forintos befizetési korlátot, 2012 októberében eltörölték, így mára korlátlan mennyiségben vásárolhatunk gyermekünk részére állampapírokat. Az Államkincstár, a vásárolt állampapírokat, és az után járó hozamok mértékét, névreszólóan nyilvántartja.
Sajnos, a Start számlára történő befizetések után járó állami támogatás mértéke változatlan maradt. Ez azt jelenti, hogy a befizetett pénz 10%-a, legfeljebb évi 6 ezer forint jár állami támogatás formájában. Az alacsony jövedelmű családok gyermekei, vagy azok, akik tartós nevelésben vannak, az összeg duplájára számíthatnak. Ezen gyermekek, 7 és 14 éves korukban további jóváírást is kapnak.
A Start számla program lényeges tulajdonsága, hogy a brit mintára létrejött rendszert úgy alkották meg, hogy a gyermek, a megtakarított pénzéhez legkorábban nagykorúsága idején, azaz 18 évesen férhet hozzá. 18 éves kortól az összegyűlt pénz már nem kamatozik, de kamatadómentesen felvehető. A Start számla megtakarítás nem nyújt hitelfedezetet, de nem is vonható végrehajtás alá.

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény rendelkezik arról, hogy a Start számla összege mire fordítható:

 • pályakezdés
 • tanulmányok
 • lakhatás
 • családalapítás
 • a jogszabályban leírt, egyéb célok

Ha, szeretne Ön is megismerkedni, stabil biztosító hátterrel rendelkező gyermek előtakarékossági formákkal, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik készséggel rendelkezésére állnak egy személyes találkozás keretén belül.

Számolja ki Ön is, hogy néhány éves, rendszeres megtakarítással, milyen mértékben képes gyermek vagyonát megnövelni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • munkanélküliség biztosítás kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu