Bebiztosítaná:

Ingatlanjait, gépeit, raktárkészletét?
Zavartalan termelési tevékenységét?
Munkavállalói munkatevékenységét?
Árui, alkalmazottai szállítmányozását?
Elemi károkat és a betöréses lopást?Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Vállalkozói vagyonbiztosítás: Találja meg a legjobbat!

Utolsó módosítás: 2015.01.14.

Lehet bármennyire is precíz ügyvezető, ismerheti akármennyire a konkurenciáját, vannak olyan dolgok, amire nem készülhet fel. Ezek pedig különböző olyan veszélyforrások, amelyeket viszont kivédhet egy megfelelően összeállított biztosítással. Ez a biztosítás nem más, mint a vállalkozói vagyonbiztosítás!

 

Milyen cégeknek lehet érdekes ez a biztosítás?

Röviden összefoglalva nincs olyan cég, akinek nem érné meg a vállalkozói vagyonbiztosítás. Erre a biztosítók is felkészültek, és különböző biztosítások elérhetőek a KKV-k (kis-, és középvállalkozások), az egyéni vállalkozók, és a nagy multinacionális cégek számára is. Természetesen nem csak a cége mérete, hanem a különböző tevékenységi körök közt is különbséget tesznek a biztosítók.

Praktikus, hogy az ilyen jellegű vagyonbiztosításokhoz általában kedvező feltétellel tud kötni cége számára felelősségbiztosítást is, így 2 legyet üthet egy csapásra.

Továbbá az is nagyon fontos, hogy az ide befizetett díjak minden esetben költséget képeznek a vállalkozás számára, vagyis adóalapot csökkentnek!

 

Milyen kockázatokat védhet ki egy vagyonbiztosítással?

Egy jól működő cégnek a gép-, és elektronikai eszközeit nehezebb beszerezni, viszont annál könnyebben el lehet veszíteni egy esetleges természeti csapás, vagy betöréses lopás esetén. Az ilyen jellegű védelemre szólnak az alap vállalkozói vagyonbiztosítások, amelyekre érdemes úgy tekinteni, mint egy speciális lakásbiztosításra.

Két fő csoportra oszthatjuk ezeket a biztosítások az első ahol a biztosító megadja, hogy milyen károkra térít. Ez is lehet jó megoldás, de ennél egy kicsit hatékonyabb az ún. allrisk vagyonbiztosítás. Ez ugyanis minden káreseményre térít, kivéve arra az egy-két eseményre nem, amit a feltételeiben kiköt.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogyha ezek az elektronikai berendezések meghibásodnak, vagy ellopják őket, akkor az a cég munkafolyamatát megakasztja, és mint ilyen bevételkiesést okoz. Erre is tud fedezetet kapni egyes vállalkozói vagyonbiztosítások által.

Javaslat: A cég működéséhez szükséges eszközöket ne a könyv szerinti értéken biztosítsa (évek során egyre csökken, ez az amortizáció), hanem új beszerzési értéken. Hiszen ha esetleg totálkáros lesz ez az eszköz, akkor újat kell beszereznie.

 

Nehéz megtalálni a legjobbat!

A vállalkozói vagyonbiztosítást úgy érdemes elképzelnie, mint egy bő kabátot. Elsőre felpróbálja, a szabó Önhöz méri, és megnézi, hogy hol kell igazítani, bevenni belőle. Ez szinte pontosan így zajlik ennél a biztosítási formánál is, hiszen minden vállalkozás, más és más. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ahogy növekszik cége, úgy kell hozzáigazítani ezt a biztosítást is. Ez pedig azt jelenti, hogy szüksége lesz egy olyan emberre, aki személyre szabja Önnek a vállalkozói vagyonbiztosítást. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és biztosítási szakemberünk felkeresi Önt! Így garantáltan olyan vagyonbiztosításhoz jut, amely a leginkább passzol Önhöz, és cégéhez.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Vállalati vagyonbiztosítás kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu