A legjobb KGFB díjak!

A legkedvezőbb díj, online kedvezmény!
3 ügyfélnek a teljes éves díj ajándékba!
Káresemény esetén segítségnyújtás!
Minden kötésre 100%-os árgarancia!
Ingyenes évforduló emlékeztetés!

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Kötelező biztosíásA Kötelező Gépjármű FeleősségbiztosításrólKGFB 2017 kalkulátor és online biztosításkötésA Kötelező biztosítás változásai 2017-benKötelező biztosítás nélkülA Bonus-Malus rendszerDíjnemfizetés, MABISZ, Fedezetlenségi díjMiért előnyös online megkötni a kötelező biztosítást?Milyen kedvezményeket vehetek igénybe?Mikor kell először fizetnem a szerződéskötés után?

A kötelező gépjármű felelősség biztosításról

kötelező biztosítás tipp

NEM CSAK A DÍJ SZÁMÍT!

Az interneten található különböző oldalak online KGFB díjszámolói között lényeges eltérések nem fordulhatnak elő, azonban a káresemény bekövetkezésekor nyújtott segítségnyújtás színvonala már mutathat eltéréseket!

A Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás vagy rövidítve KGFB, mint a nevében is benne van az egyetlen kötelező biztosítás, amelynek megkötését kormányrendelet írja elő.

Mindenki aki üzemben tartói jogot szerez egy gépkocsi felett, a tulajdonjog megszerzésének a napjától kezdve köteles rendelkeznie kötelező biztosítással, ennek elmulasztása súlyos anyagi bírságot róhat maga után.

A kötelező biztosítás ugyanis a gépjárművel másnak nem szándékosan okozott személyi- és dologi károk esetén nyújt térítést a kár elszenvedőjének.

KGFB 2017 KALKULÁTOR és online szerződéskötés

Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítással Magyarországon 14 biztosító is foglalkozik, jobb oldalon található KGFB 2017 kalkulátorunkkal így Ön is kiszámíthatja a piacon elérhető legkedvezőbb kötelező díjat!

Fontos megemlíteni, hogy az egyes weboldalak KGFB kalkulátorai ugyanazokat a biztosítói tarifákat alkalmazzák így nem lehetnek számottevő eltérések a különböző alkuszi oldalak által kiszámolt eredmények között!

A KGFB ugyanis egy minden biztosító által törvényileg egységes szolgáltatást nyújtó biztosítási forma, amelyet a különböző biztosítók más és más tarifával kínálnak az ügyfeleknek. A díjak szempontjából ezért teljesen mindegy, hogy azt melyik oldalon kötjük meg, azonban a szerződéskötés során és az esetleges kár bekövetkezésnél nyújtott tanácsadói szolgáltatások egyértelműen meghatározzák egy egy vállalkozás hozzáadott értékét.

A kgfb vagy "kötelező biztosítás" változásai 2017-ben

A KGFB szerződés megkötésének ideje általában a gépkocsi tulajdonjogának megszerzésével esik egybe, határozatlan időtartamra szól, és alap esetben a forgalomból való kivonásig tart. A 2010-es KGFB törvény értelmében szerződéskötésre kötelezett: a gépjármű forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó.

Területi hatálya az Európai Gazdásági Térség és Svájc területe, valamint a nemzetközi zöldkártya rendszer azon országainak területére terjed ki, amelyek nemzeti irodájával a magyar Nemzeti Iroda megállapodást kötött. Az helytállási kötelezettség felső határa a károsultak számától függetlenül 1250 millió forint / káresemény, ebből a személyi kár maximuma 300 millió forint személyenként, a dologi káré pedig 500 millió forint / káresemény.

Kötelező biztosítás váltására eddig minden év november 30-ig volt lehetőség, azonban 2010. januártól a szerződések évfordulója az autó vásárlásának dátuma és a kötelező biztosítás megkötésének ideje, az adminisztrációs terhek enyhítése érdekében. További változás hogy 2012-től nem az autó hengerűrtartalmától, hanem a teljesítményétől függ a besorolás.

kötelező biztosítás nélkül

Amennyiben a károkozás pillanatában a gépjármű tulajdonosának még sincsen érvényes és rendezett Kötelező gépjármű felelősség biztosítás szerződése, az esetleges okozott kárt és az ezzel kapcsolatos költségeket a MABISZ(Magyar Biztosítók Szövetsége) fizeti, amit utána behajt a kár okozóján. Nem fizetés esetén, peres úton hajtható be a kötelezettség! A kárbejelentés határideje általában káresemény bekövetkezését követő 2 munkanap! Nagyon fontos ezért, hogy a befizetést igazoló szelvényt az üzembentartó mindig hordja magánál, hogy a jogszabály által előírt esetekben fel tudja mutatni!

A bonus-malus rendszer

A gépjármű kötelező biztosítás szerződés megkötésekor a gépjármű-üzembentartókat ún. Bonus-malus kategóriákba kell sorolni, és az alapján kerül sor a biztosítási díj megállapítására is. A bonus-malus rendszer kategóriáinak alapja az üzemben tartó által károkozás nélkül levezetett évek száma. Minél több ideje vezet az üzembentartó anélkül, hogy kárt okozott volna, a kötelezője díja annál olcsóbb lesz. Akategóriák M4-től (malus 4) B10 (Bónusz10-ig) terjednek, és minden KGFB évfordulókor van lehetőség egy kategóriával jobb vagy rosszabb besorolásba kerülni. (Új szerződő esetén a semleges kategória az A0 jelzést viseli.)

Fontos megemlíteni, hogy a besorolás mindig az üzembentartó személyéhez kötődik, nem a tulajdonoséhoz vagy magához a gépjárműhöz, ennek megfelelően a gépjármű eladása, cseréje stb. esetén (amelyek a kötelező felelősségbiztosítás szerződés megszűnését eredményezik), az új üzembentartóra "nem száll át" a korábbi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás szerződés alapján elért bonus-malus fokozat.

Ha a gépjárművet a károkozás idején nem az üzembentartó vezette a Bonus-malus visszasorolás akkor is őt illeti, kivéve abban az esetben, ha a jogtalan gépjármű használatot az üzembentartó fejlentési határozattal bizonyítani tudja!

A megszerzett Bonus-Malus fokozat a kötelező biztosítás szerződés megszűnésével is megmarad, ha a megszünéstől számított 2 éven belül új szerződés kerül megkötésre bármely biztosítónál! Bonus -malus fokozatot nem lehet "átvinni" más újonnan vásárolt járműre, ebben az esetben a besorolás A0-ról indul, hiába van az üzembentartó más kategóriában! Ha azonban a kedvezőbb kategóriájú szerződés érdekmúlás miatt megszűnik, az elért bonus-malus besorolás bármilyen ugyanazon gépjármű kategóriába tartozó járműre KGFB szerződésére átörökíthető.

Az egyes Bonus-Malus fokozathoz tartozó díjakat a biztosítók egyedileg határozzák meg és évente változtatják így évente egyszer minden egyes évfordulónál célszerű kiszámolni az aktuális díjakat!

díjnemfizetés, mabisz, fedezetlenségi díj

Amennyiben a KGFB szerződés aktuális időszaki díja a fizetési határidőtől számítva 45 napon belül nem érkezik meg, a szerződés azonnal felbomlik és a kockázatviselés is megszűnik. Ebben az esetben a kötelelző gépjármű felelősségbiztosítási szerződés kizárólag ugyanahhoz a biztosítóhoz köthető vissza, illetve azokra a napokra amelyeken KGFB szerződés nem volt hatályban úgynevezett fedezetlenségi vagy MABISZ díjat kell fizentie az üzemben tartónak amely minden esetben magasabb mint a normál díj egy napra eső része!

Nagyon fontos az is, hogy a kötelező biztosítás díjfizetésével kapcsolatos minden felelősség a miénk a jogszabályok szerint, tehát akkor sem ülhetünk tétlenül, ha a biztosító esetleg későn, vagy egyáltalán nem küld csekket.

miért előnyös online megkötni a kötelező biztosítást?

AdósságrendezésEgyrészt azért mert az adatok megadása után Ön az összes biztosító ajánlatát és díjait egy helyen látja. A legolcsóbb és legdrágább KGFB szerződés éves díja között ugyanis nem egyszer 2-3x-os különbség van!

Másrészt azért mert fáradtságot és utánajárást spórol meg vele. Apapír alapú adminisztráció mellőzését a biztosítók is jobban szeretik és díjkedvezményekkel honorálják!

milyen kedvezményeket vehetek igénybe?

Az egyes biztosítókat elsősorban a tarifáik díja, másodsorban pedig a "kiharcolható" kedvezmények nagysága alapján lehet osztályozni. Az legáltalánosabb igénybevehető kedvezmények a következők: Gyermekkedvezmény, Kármentességi kedvezmény, Közszolgálati dolgozók kedvezménye, Díjfizetési ütem illetve mód szerinti kedvezmények, E-mail cím és telefonszám kedvezmény, Kampánykedvezmény, Nyugdíjas kedvezmény, Mozgáskorlátozottak kedvezmény, Hűség- és partnerkedvezmények, Családi kedvezmény, Polgárőr kedvezmény. Ezeken kívül még számos más egyedi kedvezményeket nyújtanak a biztosítók amelyeket semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ezek igénybevételével igen magas akár 30-60%-os KGFB díjcsökkenést is el lehet érni!

mikor kell először fizetnem a szerződéskötés után?

Kötelező Biztosítás szerződést normál és halasztott díjfizetéssel is lehet kötni. Normál díjfizetés esetén már az ajánlat biztosítóhoz történő eljuttatásakor mellékelni kell a befizetett csekket, halasztott díjfizetés esetén, az ajánlat elfogadása után és a szerződés hatályba lépését követően maga a biztosító küldi ki a csekket a szerződőnek. Halasztott díjfizetés esetén a kockázatkezelés kezdetétől számítva 45 nap áll rendelkezésünkre az első díj befizetésére.

Kötelező Biztosítását akár otthonról is kiszámolhatja, és a 14 kötelezőből a legolcsóbbat meg is kötheti online, az alábbi linkre kattintva: Kötelező Biztosítás Online Díjszámítás és Szerződéskötés!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Kötelező Biztosítás kalkulátor 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.17.

Kötelező biztosítását az interneten lévő több tucat weboldal szinte bármelyikén megkötheti, hiszen a törvényeknek megfelelően mindegyik helyen közel azonos díjat fogkapnil. Az azonban már nem mindehol egyforma, hogy milyen többlet szolgáltatást kap KGFB szerződése mellé, és hogy egy esestleges kár bekövetkezése esetén milyen mértékű szakmai támogatást nyújt az adott alkusz cég Önnek!


Hozzászólás (4)