IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Munkanélküliség biztosítás

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Munkanélküliség biztosításA jövedelem kiesési / munkanélküliség biztosításrólÖn belegondolt már abba, hogy mi lenne ha elveszítené a munkahelyét?Anyagi biztonság havi néhány ezer forintból a munkanélküliség biztosítás segítségével!Munkanélküliség biztosítás kalkulátorA munkanélküliség biztosítás feltételeiA munkanélküliség biztosítás jellemzőiMitől függ a biztosítási összeg?Mikortól él a biztosítás, azaz van-e várakozási idő?Milyen dokumentumok szükségesek a szerződéskötéshez?

 

A munkanélküliség biztosításról

Munkanélküliség biztosítás tipp

A táppénzen felül!

A munkanélküliség biztosítás a kifizetett összeget az állam által biztosított táppénzen és munkanélküliségi segélyen felül fizeti, ráadásul az összeg bármire szabadon elkölthető!

A jövedelem kiesési vagy munkanélküliség biztosítás az életbiztosítás mellett a másik fontos védelmi eleme a napi megélhetéshez szükséges rendszeres jövedelem bebiztosításának. Magyarországon még sajnos nagyon kevesek által ismert ez a biztosítási típus, de Nyugat Európában már régóta elterjedt ez a fajta előgondoskodás.

Gondoljunk bele, hogy ha a válság kitörése előtt hazánkban csak minden századik ember rendelkezett volna jövedelem kiesési biztosítással, hány ezer ember élte volna meg könnyebben a tömeges elbocsátásokat?

Ma Magyarországon közel 13%-os a munkanélküliségi ráta, a regisztrált munkanélküliek csaknem fele legalább egy éve keres állást, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig több mint tizenhat hónap!

ön belegondolt már abba, hogy mi lenne ha elveszítené a munkahelyét?

Az állás elvesztésével sajnálatos módon a családi kiadások nem csökkenek le arányosan, sőt akár meg is nőhetnek! Több embernek kell kevesebb pénzből gazdálkodni, a hitel(ek)nek pedig nem lehet azt mondani, hogy várjanak addig a törlesztéssel, amíg munkát találunk. Az álláskeresés a statisztikák alapján akár egy évig is eltarthat, az erre az időszakra kieső jövedelmet pedig valamiből pótolni kell!

2016-ban a munkanélküli segély (álláskeresési járadék) összege az az első legfeljebb 91 napig tartó időszakban az átlagjövedelem 60%-a, az ezt követő szakaszban pedig a minimálbér 60%-a, maximum 179 napig! Ez azt jelenti, hogy egy elbocsáatott munkavállaló, aki átlag nettó 120.000 Ft-ra volt bejelentve legjobb esetben is csak 72.000 Ft-ot kap az első három hónapban, az ezt követő hónapokban pedig mindössze havi 46.800 Ft-ból kell gazdálkodnia!

anyagi biztonság havi néhány ezer forintból a munkanélküliség biztosítás segítségével!

Munkanélküliség biztosításA munkanélküliség biztosítás a munkahely elvesztésére és munkaképtelenség esetére nyújt 8 hónapon keresztül havi szintű támogatást, így könnyítve meg az álláskeresési időszakot. A havi támogatás mértékét ön szabja meg a szerzőéskötéskor, az egyetlen kitétel, hogy a havi fizetendő összeg munkanélküliség esetén nem haladhatja meg a nettó jövedelmének 70%-át.

Már havi néhány ezer forintból elérhető egy olyan komplex segítség, amely nem csak a munkahely elvesztése esetén, de bármely más önhibánkon kívül eső okból fellépő keresőképtelenség esetén is kellő támogatást nyújt. A munkanélküliségi támogatás mértéke a havi átlagbértől függően 50.000 - 250.000 Ft-ig terjedhet, és 8 hónapig folyamatosan jár.

A szolgáltatás emellett tartalmaz 1.000.000 - 5.000.000 Ft-ig terjedő egyszeri haláleseti illetve rokkantsági támogatást illetve szintén havi szintű keresőképtelenségi támogatást 25.000 - 125.000 Ft-ig terjedően maximum 8 hónapra!

Így együttesen a táppénz vagy munkanélküli segély kiegészítve a munkanélküliség biztosítás szolgáltatási összegével már kielégítő fedezetet nyújtanak a munkakereséssel töltött időszakra!

munkanélküliség biztosítás KALKULÁTOR

Az oldal jobb oldalán található munkanélküliség biztosítás kalkulátor segítségével másodpercek alatt kiszámíthatja, hogy mennyibe kerül havonta ez a teljes körű munkanélküliségi védelem, és a szerződést is online megkötheti!

a munkanélküliség biztosítás feltételei

 • A felmondás rendes felmondás keretében történt.
 • A munkavállaló legalább 22, de legfeljebb 55 éves.
 • Legalább 1 éve folyamatos, minimum heti 30 órás alkalmazásban álló, határozatlan idejű munkaviszony olyan munkáltatónál, amely Magyarországon van bejegyezve.
 • A munkahely nem áll a munkavállaló közeli hozzátartozójának a tulajdonában, vagy az irányítása alatt, illetve nem jelentett be alkalmazotti létszámcsökkentést.
 • A munkavállaló jelenleg nem áll felmondás vagy próbaidő alatt, nem részesül anyasági támogatásban és nem nyugdíjas.
 • Ezen kívül az elmúlt 3 évben egyszer sem volt regisztrált munkanélküli, nem volt balesetből adódó betegállományban több mint 60 napig és betegségből adódó betegállományban több mint 30 napig.
 • Végül nem rendelkezik maradandó egészségkárosodással vagy krónikus betegséggel, amellyel kapcsolatban az elmúlt 1 évben gyógyászati vagy orvosi kezelést kapott, illetve orvosi vizsgálat alá helyezték.

a munkanélküliség biztosítás jellemzői

Munkanélküliség biztosítás

 • Teljes körű védelem munkanélküliség- illetve keresőképtelenség esetén!
 • Már akár havi 1.788 Ft-tól megköthető!
 • 15 csomagból választhat a biztosítási összegek nagyságának és a nettó átlagjövedelmének megfelelően.
 • Munkanélküliségi támogatás: Amennyiben önhibáján kívül megszűnik munkaviszonya, a munkanélküliség biztosítás 50 000 Ft és 250 000 Ft közötti rendszeres havi juttatásban részesíti maximum a az utolsó 3 havi átlag nettó jövedelme 70%-áig!
 • Keresőképtelenségi támogatás: Amennyiben egy váratlan betegség következtében Ön keresőképtelen állományba kerül, a biztosítás 25 000 Ft és 125 000 Ft közötti rendszeres havi juttatásban részesíti akár 8 hónapig.
 • Baleseti rokkantsági-, maradandó egészségkárosodási támogatás: Amennyiben Ön egy szerencsétlen baleset folytán 50% mértéket elérő vagy meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, a jövedelemkiesés biztosítás egy egyszeri 1 millió Ft és 5 millió Ft közötti juttatásban részesíti.
 • Baleseti halál támogatás: Amennyiben Ön egy szerencsétlen baleset folytán életét veszti, a biztosítás egy egyszeri 1 millió Ft és 5 millió Ft közötti juttatásban részesíti családját vagy az Ön által megjelölt kedvezményezetteket.
 • Fontos tudni, hogy a munkanélküliség biztosítás 180 nap várakozási időt is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha Ön a várakozási idő alatt veszíti el állását, akkor a bbztosító nem szolgáltat!

mitől függ a biztosítási összeg?

A munkanélküliség biztosítás megkötésénél, Ön választja ki a munkanélküliség esetére szóló havi kifizetés összegét, amely nem lehet nagyobb, mint a nettó jövedelmének a 70%-a (a szerzôdéskötést megelôzô utolsó három bérpapír alapján). A legkisebb választható összeg havi 50 ezer forint, míg a legnagyobb összeg havi 250 ezer forint lehet. A keresôképtelenség esetére szóló havi kifizetés mindig ennek a fele, a baleseti maradandó egészségkárosodás és a baleseti halál esetére szóló havi kifizetés pedig ennek a hússzorosa.

mikortól él a biztosítás, azaz van-e várakozási idő?

A Biztosító kockázatviselése az ajánlat aláírásától számítva munkanélküliség esetén 180 napos, meresôképtelenség esetén 30 napos várakozási idô után veszi kezdetét. A baleseti halál, illetve baleseti maradandó egészségkárosodás esetén nincsen várakozási idô.

Milyen dokumentumok szükségesek a szerződéskötéshez?

A munkanélküliség biztosítás megkötéséhez, az ajánlati dokumentumokon kvíül szükséges a legmagasabb végzettséget igazoló okirat illetve az utolsó 3 havi bérjegyzék.

Munkanélküliség Biztosítását akár otthonról is kiszámolhatja és megkötheti online, az alábbi linkre kattintva: Munanélküliség Biztosítás Online Díjszámítás és Szerződéskötés!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Start számla mire költhető?

Utolsó módosítás: 2013.01.29.

Gyermeke, a Start számla megtakarításához legkorábban 18 évesen férhet hozzá, és az összegyűlt összeget az életkezdési törvényben meghatározott célokra fordíthatja.


Hozzászólás (0)

munkanélküliség biztosítás kalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.16.

A munkanélküliség biztosítás kalkulátorral Ön is néhány kattintással meggyőződhet róla, hogy milyen olcsón juthat hozzá egy teljes körű biztonsághoz! A jövedelem kiesés biztosítás egy esetleges munkahely elvesztés, vagy keresőképtelenség esetén az összes felmerölő költségre 9 hónapon keresztül fedezetet nyújt!


Hozzászólás (8)