Építés szerelés biztosítás:

Egy építkezés összes veszélyforrására!
Mindenre,  amit a felek nem zárnak ki!
Építőanyagok, munkagépek, munkások
Az alválalkozók, a teljesítési határidők
illetve a  kiegészítő felelősségbiztosítás

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!ÉPSZER Építés szerelés biztosítás

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Építés szerelés biztosításTeljes körű védelem az építkezés alatt építés szerelés biztosítással!Az építés szerelés biztosítás tartalmaAz építés szerelés biztosítás fajtáiAz üzemszünet biztosítás (ALOP)ÉPSZER ZáradékokKi köthet építés szerelés biztosítást?Mikor kezdődik az építés szerelés biztosítás kockázatviselése?Milyen dokumentumok szükségesek az építés szerelés biztosítás megkötéséhez?

teljes körú védelem az építkezés alatt!

építés szerelés biztosítás tipp

ÉPÍTKEZZEN NYUGODTAN!

Kezdjen neki nyugodtan az építekzésnek, vagy felújításnak és készüljön fel velünk előre az összes lehetséges építkezési kockázatra!

Talán az építkezések, felújítások, restaurálások során találkozhatnak a vállalatok a legtöbb veszélyforrással és kockázati tényezővel, amelyek nem csak a építési költségvetésre, de a szigorú határidőkre is kihatással lehetnek.

Egy egy építkezést méregdrága munkagépek, alapanyagok, és nagyon sok ember közös munkája jellemez, amelyek közös együttműködésének zökkenőmentes biztosítása mindennél nagyobb fontosságú.

Az építés szerelés biztosítás a teljes építési tevékenység szinte valamennyi kockázatára megfelelő védelmet nyújt, amely ráadásul kiterjeszthető a beruházókra, kivitelezőkre, az alvállalkozókra és a tervezőkre egyaránt, egyszóval mindenre és mindenkire aki vagy ami az építkezésben részt vesz.

Az építés szerelés biztosítás tartalma

Építés szerelés biztosításAz építés szerelés biztosítási kiterjed minden olyan dologi és felelősségi káreseményre, amely az építkezés és szerelés során keletkezhet, illetve amelyet a biztosítási szerződésben a felek nem zártak ki.

Avagyoncsoportok köre magában foglaljamagát az építési tevékenységet, a szerkezeti elemeket, az építőanyagokat, a munkagépeket, és az összes szakipari teljesítést , kiterjeszthető ezeken kívül az alvállalkozók tevékenységére, a szomszédos épületek biztosítására, valamint kiegészíthető a tervezőkkel és a határidővel kapcsolatos felelősségbiztosítási modullal is. Igény szerint a többletköltségek (pl. romeltakarítás) is belevehetők a szerződéses kockázatok körébe.

A szerződő lehet a beruházó, vagy a kivitelező de a legjobb ha a biztosítást beruházó köti meg, hiszen elsősorban közvetlenül az ő érdekében áll az építlezés akadálymentes lezajlása.

A biztosítási összeget érdemes a projekt összköltségére meghatározni, kiegészítve azt az esetleges többletköltségekkel és felelősségi limitekkel, az időtartamot pedig mindig célszerű a tervezett építési határidőnél hosszabbra meghatározni.

Az építés szerelési biztosítás védelme az építési munkák megkezdésével, illetve a biztosított vagyontárgyaknak az építkezési helyszínen történő lerakodásával kezdődik, illetve a kész beruházás üzembevételével végződik, de külön szerződéses záradék alkalmazásával a védelem kiterjeszthető a szavatossági időszakra is.

Az építés szerelés biztosítás fajtái

Az építés szerelés biztosítás (CAR) kiterjed minden az építkezéssel kapcsolatos nem szándékosan elkövetett, vagy váratlanul bekövetkező pótlást vagy cserét igénylő káreseményekre, a szerelési biztosítás (EAR) ennél jóval szűkebb kockázatvállalási körű, leginkább csak a szerelési- és kivitelezési tevékenységet körül ölelő biztosítás. Egy harmadik kategória a családi házak építésbiztosítása (ÉBF), amely speciálisan családi házak építésére szól, és a munkálatók elkezdésétől a kulcsrakész ház átadásáig terjed. A szállítmánybiztosításokoz hasonlóan építési biztosítás is köthető általános keretszerződés formájában vagy pedig a különleges projektekhez és igényekhez is alkalmazkodó egyedi szerződés keretében.

Az üzemszünet biztosítás (ALOP)

Az előzetes üzemszünet biztosítás egy olyan válaszhtaó építés szerelés biztosítás modul, amely abban az esetben nyújt fedezetet, ha bizonyos dologi kár következtében az építmény átadása késedelmet szenved. A biztosítás megtéríti mind a késedelem miatti nyereségkiesést, mind pedig az így megnövekedett munkaköltségeket.

ÉPSZER záradékok

Az ügyféligények még teljesebb kiszolgálása érdekében lehetőség van az építési biztosítási szerződést különböző záradékokkal ellátni, ezáltal a lehető legtöbb veszélyforrás és kockáázat lefedhetővé válik. Ateljesség igénye nélkül néhány záradék:

 • Sztrájk, felkelés, belső zavargás
 • Keresztfelelősség
 • Szavatossági munkák fedezete
 • A biztosítási időszak kiterjesztése
 • Építési ütemterv
 • Túlórák, éjszakai munkák, expressz szállítmányok
 • Légifuvarok pótlólagos költségeinek fedezete
 • Építmények földrengésövezetben
 • Földrengés okozta károk kizárása
 • Árvíz, magas vízállás okozta károk kizárása
 • Szélvihar okozta károk kizárása
 • Külső tárolásra vonatkozó külön feltétel
 • Készülékek és gépek próbaüzeme
 • Földkábelek, csővezetékek, egyéb berendezések
 • Termőterület, termények, erdők
 • Szakaszos építési munkák
 • Szállásépületek, barakkok
 • Építési segédszerkezetek, készülékek, gépek
 • Építőanyagok
 • Biztonsági intézkedések
 • Helyreállítási költségek földcsuszamlás után
 • Tűzoltó berendezések
 • Sorozatkárok külön feltétele
 • Tervezői kockázat
 • Átvett vagy üzembehelyezett biztosított építési teljesítések
 • Víz és szennyvízvezetékek
 • A biztosított tulajdonában lévő vagyontárgyak fedezete
 • A környező vagyontárgyak fedezete
 • Cölöpalapozás külön feltétele

ki köthet építés- szerelés biztosítást?

Tulajdonképpen az építési biztosítási szerződést bárki megkötheti akinek érdeke fűződik az építkezés zavartalan loebonyolításában de a legtöbb esetben az építési biztosítást a beruházó vagy a kivitelező szokta magára vállalni.

mikor kezdődik az építési biztosítás kockázatviselése?

A biztosítási védelem az építési munkák megkezdésével, illetve a biztosított vagyontárgyaknak az építkezési helyszínen történő lerakodásával kezdődik, és a kész beruházás üzembevételével végződik, de külön záradék alkalmazásával a védelem kiterjeszthető a szavatossági időszakra is.

milyen dokumentumok szükségesek az építés- szerelési biztosítás megkötéséhez?

Építés- szerelési biztosítási szerződéskötéshez minden esetben szükség van az érvényes építési engedélyre, az engedélyeztetési tervdokumentációra valamint az építési- szerelési tervdokumentációra!

Lakossági- vagy céges építési Biztosítását díjmentesen elintézzük! Ha pedig már van biztosítása, akkor GARANCIÁT VÁLLALUNK rá, hogy legalább 10%-kal olcsóbbra cseréljük! Töltse ki rövid űrlapunkat és 1 munkanapon belül jelentkezünk!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nem érdemes az építési felelősségbiztosításon spórolni!

Utolsó módosítás: 2015.01.12.

Olvassa el ebben a bejegyzésben, hogy konkrétan mire is szól az építési felelősségbiztosítás. Egy újabb olyan kis összegű, de rendkívül hasznos biztosításről van szó, ami sok pénzt hozhat Önnek, pontosabban ennyi mínusztól kímélheti meg Önt!


Hozzászólás (0)

Építés szerelés (épszer) biztosítás kalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.20.

Építés szerelés (épszer) biztosítás kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámíthatóvá teheti építkezése / felújítása költségvetését, valamint a legtöbb várható kockázatra is jó előre felkészülhet! Az alábbi linkre kattintva néhány az építkezéssel kapcsolatos adat megadása következik, ezután pedig kollégáink már egy személyre szabott épszer biztosítási ajánlattal tudják Önt megkeresni!


Hozzászólás (4)